Nog maar twee ‘Super Sundays’ voor Ajax, Feyenoord en PSV

Het afgelopen seizoen waren er maar liefst zes Super Sunday’s geprogrammeerd in de Eredivisie. Op deze dagen troffen Ajax, Feyenoord, PSV en AZ elkaar. De KNVB heeft besloten om dit aantal in de aankomende campagne terug te brengen tot twee. Dit is mede op advies van de vier clubs, want die willen meer spreiding.

Competitieleider Bert van Oostveen laat weten dat er meer wijzigingen zijn doorgevoerd. Zo zal het seizoen ook later beginnen door de deelname van Jong Oranje aan de Olympische Spelen. De Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord zal op 23 augustus worden afgewerkt in de Amsterdam Arena.

De Eredivisie zal in het daaropvolgende weekend beginnen. De afgelopen week werd al bekend dat de tijden van de wedstrijden ook verder uit elkaar gaan. Zo zal er op zaterdagavond al een wedstrijd beginnen om half zeven. Dit om de televisiekijker de mogelijkheid te geven daarna ook nog een duel om half negen te zien. Ditzelfde zal op zondagen gebeuren, met duels om half één, half drie en half vijf.

Related posts