Bekende gezichten op Amsterdam Tournament

Het Amsterdam Tournament kent dit jaar één debutant. Het Spaanse Sevilla FC zal voor de eerste keer meedingen in het toernooi, dat door Ajax is georganiseerd. Het overige deelnemersveld bestaat uit Arsenal en Internazionale. De selectie van de Spaanse club herbergt dit seizoen twee oud-Ajacieden. Aanvaller Tom de Mul en verdediger Julién Escudé speelden voorheen al in de clubkleuren van Ajax. Ook het Italiaanse Internazionale heeft ex-spelers van Ajax op de loonlijst staan. Maxwell, Cristian Chivu en Zlatan Ibrahimovic speelden in het verleden allen al in het rood-wit.

Mede-deelnemer Arsenal uit Londen heeft (tot dusver) geen oud-werknemer van Ajax onder contract staan. Wel hebben de Engelsen de kakkerlak Robin van Persie als grote trek-pleister. Ook Cesc Fabrégas en Emmanuel Adebayor zorgen voor het nodige spektakel bij The Gunners.

”Met Arsenal, de winnaar van vorig jaar, Internazionale, de Italiaanse landskampioen van de afgelopen drie jaar en Sevilla, de UEFA Cup-winnaar van 2006 en 2007 als tegenstanders Ajax is het deelnemersveld dit jaar een van de sterkste ooit”, laat David Broomhall, directeur van The International Event Partnership (organisator), weten op de website van Ajax.

Related posts