De Haan neemt Babel inderdaad vast op in Olympische selectie

Bondscoach Foppe de Haan heeft ex-Ajacied Ryan Babel opgenomen in de voorselectie van de olympische voetbalploeg voor Peking. Dat liet de voetbalbond KNVB dinsdag weten. De Haan moet later deze week het internationaal olympisch comité (IOC) en de wereldvoetbalbond FIFA laten weten welke dertig spelers kunnen uitkomen op de Spelen. De bondscoach mag in totaal achttien spelers meenemen naar Peking.

Babel scheurde onlangs op de training van het Nederlands elftal zijn enkelbanden, waardoor hij het Europees kampioenschap moet missen. Mogelijk is hij wel op tijd fit voor de Spelen. Het is echter de vraag of Liverpool mee wil werken aan het plan van De Haan. De Engelse topclub speelt in augustus, tijdens de Spelen, in de voorronde van de Champions League. Bovendien begint de Premier League al in dezelfde maand.

De 21-jarige Babel is gezien zijn leeftijd speelgerechtigd voor de Olympische Spelen. Ieder land mag drie dispensatiespelers die ouder zijn dan 23 jaar meenemen naar Peking. De Haan selecteerde hiervoor eerder al Opdam, Roy Makaay en Gerald Sibon.

Related posts