Blind: ‘Spelers moeten niet maar mogen alleen weg voor goede prijs’

Zoals bekend hebben Albert Luque, Edgar Manucharyan, Nicolae Mitea en Robbert Schilder te horen gekregen dat de nieuwe trainer Marco van Basten ze niet nodig heeft. Blind voerde gesprekken met het viertal naar aanleiding van de bevindingen van Van Basten, die de huidige Ajax-selectie heeft doorgelicht. “Het is niet zo dat deze jongens weg moeten, ze mogen alleen weg als er een prijs wordt betaald die marktconform is”, verduidelijkt technisch manager Danny Blind in de nieuwe uitgave van VI.

Ook met Leonardo voerde Blind een gesprek over de rol van de Braziliaan. ‘Hij kan nog steeds van waarde zijn voor Ajax, maar ik heb hem eerlijk verteld dat we nog op zoek gaan naar versterking in de aanval.’ Leonardo was vanwege een ernstige knieblessure lang uit de roulatie en slaagde er na zijn rentree niet in een basisplaats te veroveren.

Gestreste manager
Nu Ajax te kennen heeft gegeven dat Luque weg moet is het voor Ajax te hopen dat er ook in Amsterdam een gestreste manager, a la Martin van Geel, binnen komt lopen die bij zijn club wil scoren door de naam Luque binnen te halen. De Spanjaard is de best betaalde speler uit de Eredivisie en zal er niet op zitten te wachten naar elders te verkassen tegen minder salaris terwijl bij Ajax zijn contract nog gewoon door loopt.

Related posts