Sar pakt ‘m weer!

Dertien jaar nadat hij hem met Ajax won heeft Edwin van der Sar weer de ‘cup met de grote oren’ in handen! Na een spannende wedstrijd in Moskou die in 1-1 eindigde was de voormalig Ajax-goalie de koelbloedigste en gelukkigste in de beslissinde strafschoppenreeks en bezorgde hij door de inzet van Chelsea-speler Anelka te stoppen Manchester United de 3e Champions League titel uit de historie van de Mancunians.

Toen Anelka aanlegde voor de veertiende penalty in de serie wist Van der Sar dat hij hem zou pakken. “Dat is natuurlijk heel makkelijk om te zeggen, maar het was zo Ik wilde m’n Hans van Breukelen-moment hebben”, reageerde de euforische routinier tegenover de camera’s van de NOS. “En nu kwam hij. Afgelopen. Boem. Klaar. Weg. M’n tweede Champions League.”

Ajax toen zó goed
Het was voor de recordinternational van het Nederlands Elftal, die maandag aansluit bij de selectie, de tweede keer dat hij de Champions League wint. In 1995 versloeg hij met Ajax het grote AC Milan. Een jaar later stond hij met de Amsterdammers weer in de finale, maar moest toen na strafschoppen het onderspit delven tegen Juventus. “Met Ajax leek het allemaal doodnormaal, omdat we toen zó goed waren. Nu besef je pas hoe bijzonder het winnen van deze cup is. In mijn tijd bij Fulham keek ik naar de Europese top en vroeg ik mij af of ik er ooit weer bij zou kunnen komen. Of ik dat niveau nog kon halen. En nu sta je er toch maar mooi weer.”

Related posts