Genee bevestigt: ‘Fontein was het lek naar De Telegraaf’

Wij roepen het al maanden. De doorzichtige lobby van de Telegraaf voor Maarten Fontein was louter uit eigen krantenbelang. Wilfred Genee komt vandaag (zie bericht) met keiharde getallen. Algemeen directeur Maarten Fontein had meer dan dertig keer telefonisch contact met Jaap de Groot van de Telegraaf. Een algemeen directeur van een voetbalclub moet kunnen inschatten dat dergelijke warme contacten nooit in het clubbelang kunnen zijn.

Let op: De Groot zal vast zeggen dat de vele telefoontjes in het kader van Missie Kaapstad werden gepleegd. Daar wringt de schoen: Ajax (lees Fontein) ging diepgaande samenwerkingsverbanden aan met media voor een goede zaak. De Telegraaf doet echter niets voor niets. Als uitvloeisel van Missie Kaapstad werd De Groot met een aantal primeurs verblijd. Jaap de Groot was Fontein dankbaar en voerde een doorzichtige lobby vóór Fontein nadat hij genadeloos was afgeslacht in het rapport Coronel. Maar ook de Fontein-bode kon het sprookje ‘Maarten in Wonderland’ geen vervolg meer geven.

Fontein, die inmiddels werkzaam is bij AZ als commercieel directeur, lekte richting de media dat hij een prominente rol speelde bij de miljoenendeals met Aegon en Adidas. Genee meldt nu echter dat Fonteins inspanningen lang niet zoveel geld hebben opgebracht. “Binnen Ajax wordt er gemeld dat de grote deals met Aegon en Adidas, waar de voormalig algemeen directeur medeverantwoordelijk voor was, niet de grote winst hebben opgeleverd waarvan steeds wordt gerept, omdat er ook sponsors zijn vertrokken”, aldus de presentator van Voetbal Insite.

Sinds het vertrek van Fontein zijn louter positieve ontwikkelingen binnen de kantoren van Ajax te bespeuren. Dat kan geen toeval zijn. Daarnaast kan het personeel gewoon weer op de werkvloer worden geïnformeerd in plaats dat zij de bedrijfmededelingen uit de krant van wakker Nederland moeten halen. Jaap de Groot wordt weer gewoon doorverwezen naar de persafdeling van Ajax. Zoals het moet. Het kan Ajax alleen maar ten goede komen.

Bron: Ajaxlife.nl

Related posts