‘Ajax volgt vleugelspeler en problemenkind Mujangi Bia (18)’

Volgens de Belgische media volgt Ajax met meer dan gemiddelde interesse de verrichtingen van Geoffrey Mujangi Bia. De 18-jarige buitenspeler komt momenteel uit voor het Belgische Charleroi. Volgens de scout van Charleroi zal hij bij een vertrek een recordbedrag voor die club opleveren. “Voor mij heeft hij evenveel talent als Defour, Fellaini en Witsel. En als je hoort welke prijzen er op hen gekleefd worden… Volgens mij doet hij er wel goed aan om nog een jaar in Charleroi te blijven.”

Mujangi Bia speelde dit seizoen veertien wedstrijden voor het eerste elftal van Charleroi en scoorde drie keer. De Congolees van 1.75m komt uit de jeugdopleiding van Anderlecht waar hij op 15-jarige leeftijd werd weggestuurd. “Na problemen met de politie konden we niet anders”, zeggen ze in het Astridpark. Er wordt gespeculeerd dat Bia enkele keren diefstal pleegde. “Er waren privéproblemen. Problemen met de politie. Daarom hebben we hem laten vertrekken”, meldt Werner Deraeve, nu hoofdscout en in 2005 jeugdcoördinator bij Anderlecht.

Mujangi Bia staat tot nog medio 2010 onder contract bij Charleroi.

Related posts