‘Spits Darío Cvitanich niet naar Espanyol maar voor 5 seizoenen naar Ajax’

Darío Cvitanich speelt volgend seizoen niet voor Espanyol maar voor Ajax, meldt de Spaanse sportkrant AS. De aanvaller van het Argentijnse Banfield tekent voor vijf seizoenen in Amsterdam, en moet een bedrag van zes miljoen euro overmaken.

Volgens AS kon Espanyol het gedane bod uit Amsterdam op de spits niet evenaren. Het bestuur van de club uit Barcelona sprak al enkele malen met Banfield en leek de strijd om Cvitanich gewonnen te hebben. Ook Boca Juniors en Napoli toonden belangstelling, maar de hoofdrolspeler zag een overgang naar die clubs niet zitten.

Cvitanich (23) is in de laatste jaren uitgegroeid tot een van de smaakmakers van het Argentijnse voetbal. Bij het bescheiden Banfield vestigde hij de afgelopen twee seizoenen met twaalf en tien doelpunten alle aandacht op zich.

In het verleden had Ajax naast Mauro Rosales een andere Argentijn op de loonlijst staan: Iván Gabrich. De inmiddels gestopte spits was bijzonder trefzeker bij Newell’s Old Boys, maar kon in Amsterdam geen potten breken. Na zes wedstrijden en nul doelputen was hij één seizoen later weer met de noorderzon vertrokken.

Hieronder een video van de enkele doelpunten van Cvitanich die een echte spits is

Related posts