ALLES OVER AJAX -HERACLES

Vandaag moet het dan gaan gebeuren: Zelf winnen thuis van Heracles Almelo en maar hopen dat Aad de Mos zijn belofte na komt en met zijn Vitesse thuis in de Gelredome wint van PSV. Alleen dan is Ajax alsnog kampioen.

Historie
Ajax en Heracles Almelo troffen elkaar sinds de invoering van het betaalde voetbal slechts zeven maal in competitieverband. Ajax won er daarvan vijf. één maal werd het gelijk. Een keer wist de club uit Almelo zelfs te winnen. Dat gebeurde op 11 februari 1964. In het oude stadion De Meer werd op die dag 1-4.

In de andere edities van Ajax – Heracles Almelo bleven de punten na afloop in Amsterdam. De resultaten liepen daarbij sterk uiteen. Op 27 maart 1966 werd het 1-0 dankzij een benutte strafschop van Sjaak Swart in de slotfase. Maar er waren ook duels dat Ajax compleet over Heracles heen walste zoals op 9 maart 1986. Het werd toen 7-0. De doelpunten werden destijds gescoord door Marco van Basten (3x), John Bosman (3x) en Ronald Spelbos. Heracles degradeerde dat seizoen en keerde pas weer terug in het seizoen 2005-2006. Dat jaar kwam Ajax niet verder dan een telleurstellende 0-0 thuis tegen de Almelose formatie.

De laatste wedstrijd in Amsterdam dateert van 1 april 2007. Ajax won toen met 3-0 dankzij goals van Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar (2x). Eerder dit seizoen won Ajax het uitduel in het Polman Stadion slechts met 0-1. Wie anders dan topscorer Klaas-Jan Huntelaar besliste die wedstrijd met een sierlijke omhaal.

1962-1963 Ajax-Heracles 1-0
1963-1964 Ajax-Heracles 7-0
1964-1965 Ajax-Heracles 1-4
1965-1966 Ajax-Heracles 1-0
1985-1986 Ajax-SC Heracles 7-0
2005-2006 Ajax-Heracles Almelo 0-0 (0-0)
2006-2007 Ajax-Heracles Almelo 3-0 (1-0)

Meer nieuws over dit duel:
>: Zondag ongeacht wel of niet kampioen hoe dan ook unieke dag!
>: Cijfers tegen Vitesse spreken duidelijk in voordeel van PSV
>: Heracles gehavend naar Amsterdam
>: Bij kampioenschap huldiging in ArenA en rondvaart over Amstel
>: ‘Shirt Huntelaar als bonus voor Vitesse’
>: Zieke Kuffour toch op tijd fit; Vermaelen geblesseerd, Leonardo weer gepasseerd
>: Gabri: ‘Ajax moet zich concentreren op Heracles Almelo’
>: KNVB-bestuurslid Gerard Bouwer zondag met replica schaal in Arena
>: Aad de Mos: ‘Vitesse uit of thuis is een verschilletje: Ajax wordt kampioen’!
>: Van der Vaart gelooft in Ajax-titel en komt zondag oud-ploeggenoten steunen
>: Opnieuw duel tussen PSV en Vitesse cruciaal maar dit keer heeft ook Vitesse nog iets te winnen
>: Oproep: Kom zondag vroeg naar de ArenA! Nog kaarten beschikbaar!
>: Huntelaar: ‘Ik denk dat Vitesse PSV afmaakt’
>: Afscheid vertrekkende spelers na afloop laatste competitieduel Ajax – Heracles
>: Ajax tegen Heracles met Dance4Live op het shirt

Related posts