Koude oorlog in volle gang; ‘De druk ligt bij Ajax…de druk ligt bij PSV’

De spanning rond de ontknoping van de competitie wordt met de dag groter. De koude oorlog is inmiddels in volle gang. Adri Koster bluft dat de KNVB maar met de originele schaal naar Amsterdam moet komen (zie bericht). Aad de Mos is er van overtuigd dat zijn ploeg revanche gaat halen voor de nederlaag van vorig jaar in de laatste speelronde (zie bericht) en ondertussen proberen beide kampen en iedereen daar rondom heen de druk op de ander te schuiven.

PSV-trainer Sef Vergoossen probeert de rust te bewaren. Hoewel PSV’s voorsprong van zeven punten de laatste weken terugliep tot drie, vindt Vergoossen dat de druk juist bij Ajax ligt. “Wij hebben het in eigen hand, zij zijn afhankelijk”, zegt Vergoossen op de website van de club. Dat de media de druk bij PSV bewust zouden opvoeren, verwijst Vergoossen resoluut naar het rijk der fabelen. “We houden ons daar niet mee bezig. Ik hoef de prikkels niet op te voeren als ze nodig zouden zijn. Daarvoor is de groep te veel in balans. Het is een jonge groep, maar wel volwassen.”

Vitesse-speler Sèbastien Sansoni staat te trappelen om de laatste wedstrijd uit de reguliere competitie af te werken. De verdediger voorspelt een lastige wedstrijd tegen PSV, maar ziet genoeg kansen om het feestje van de Eindhovenaren te verstoren. “De druk ligt bij PSV en we moeten proberen om daar van te profiteren. Natuurlijk moeten wij zondag een resultaat neerzetten, maar wij kunnen wel ‘vrij’ spelen.” Voor Remco van der Schaaf zal het treffen met zijn oude club een speciale zijn. Mocht Vitesse niet winnen, dan missen de Arnhemmers sowieso de play-offs en heeft de middenvelder zijn laatste wedstrijd voor de club afgewerkt. “Het wordt mijn laatste competitiewedstrijd. De kans is aanwezig dat we nog niet uitgevoetbald zijn en zolang er een kans is, moet je er voor gaan. Ik heb er vertrouwen in dat we het kunnen halen. We hebben nog altijd kans op de play-offs.”

Van der Schaaf voorziet een leuke wedstrijd tegen zijn oude werkgever. “De druk is bij PSV ook groter dan bij ons. Het is toch een verschil: kampioen kunnen worden of spelen om de tiende plaats en afhankelijk zijn van andere uitslagen. Zij moeten, terwijl wij nog een kans maken. Het kan leuk worden zondag.”

Related posts