Gabri inderdaad mee naar Groningen, Kennedy blijft thuis

Zoals vanochtend al verwacht (zie bericht) reist Gabri woensdag inderdaad met de selectie van Ajax mee naar Groningen. De middenvelder, die hersteld is van zijn hamstringblessure, begint nog niet in de basis. ,,Dat is nog te vroeg”, aldus Adrie Koster. De rentree van Gabri gaat ten koste van Kennedy Bakircioglu, die achterblijft in Amsterdam.

Toen Ajax afgelopen weekeinde voor de eerste keer afreisde naar Groningen, zat Gabri nog niet bij de selectie. Op dat moment had hij slechts drie trainingsdagen in zijn benen; te weinig om na zijn blessure al in actie te komen. Twee dagen later is hij wel klaar voor de confrontatie met de Groningers. ,,We beginnen nog niet met Gabri”, zei Adrie Koster dinsdag tijdens de persconferentie. ,,Maar als we hem nodig hebben, is hij inzetbaar.”

Ajax moet winnen van FC Groningen om in de race te blijven voor de landstitel. Als de Amsterdammers in het hoge noorden punten laten liggen, is PSV zonder zelf te spelen kampioen van Nederland. Koster verwacht echter dat de competitie tot de laatste speelronde spannend blijft. ,,Waarom zou PSV geen punten laten liggen bij Vitesse? Zij komen toch behoorlijk onder druk te staan als wij winnen van Groningen.”

Gregory van der Wiel, Erik Heijblok en Laurent Delorge zijn nog altijd niet fit en zijn woensdagavond niet inzetbaar. Ook ontbreekt opnieuw, net als afgelopen zondag, de Braziliaan Leonardo. Hij is fit maar waarschijnlijk om tactische redenen opnieuw gepasseerd.

De selectie voor FC Groningen – Ajax:
Maarten Stekelenburg, Dennis Gentenaar, John Heitinga, Bruno Silva, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Samuel Kuffour, Gabri, Ismael Urzaiz, Klaas Jan Huntelaar, Edgar Davids, Luis Suarez, Jan Vertonghen, Dennis Rommedahl, George Ogararu, Rasmus Lindgren, Kenneth Perez en Siem de Jong

Related posts