Ajax wil Spijkerman als hoofd-scouting

Hennie Spijkerman is met Ajax in gesprek over de functie van hoofd-scouting, zo meldt het Algemeen Dagblad. De huidige assistent-trainer van het eerste elftal zou vanaf deze zomer moeten beginnen in zijn nieuwe rol. ,,We zijn inderdaad in gesprek met Hennie over de voorwaarden. Hij staat er positief tegenover,’’ erkent Ajax’ technisch directeur Martin van Geel.

Het aanstellen van een hoofd-scouting maakt deel uit van een reorganisatie van het scoutingsapparaat. Dat is een belangrijke aanbeveling uit het rapport van de onderzoekscommissie Coronel. Ajax heeft momenteel alleen een coördinator scouting in de persoon van Fred Arroyo. De directie zal na het sluiten van een akkoord met Spijkerman kijken naar de verdere invulling van de staf. Eerder werd al bekend dat Alfons Groenendijk, nu ook assistent bij het eerste elftal, geen nieuwe functie binnen Ajax krijgt aangeboden.

Zie ook eerdere bericht:
Spijkerman ziet job van Hoofd Opleiding helemaal zitten

Related posts