‘Barcelona-talent Gai Assulin kan en wil voor een jaar op huurbasis naar Ajax’

Gai Assulin komt op dit moment nog niet in aanmerking voor een vaste plaats in het eerste elftal van Barcelona. Om de speler wat ervaring op te laten doen zouden de Catalanen van plan zijn de speler, na het tekenen van een 3-jarig contract, te verhuren. De Israeliër, die onlangs zijn debuut maakte voor het nationale elftal van Israel, staat op het lijstje van Ajax. De net 17-jarige vleugelaanvaller van de Catalanen zou voor één jaar gehuurd kunnen worden. Dat weten ‘betrouwbare bronnen’ vandaag aan Europe Soccer te melden.

Ook Assulin zou niet onwelwillend tegenover een vertrek staan naar Amsterdam. De speler woonde eerder in Nederland en België in verband met zijn vaders werk. Assulin beheerst dus de Nederlandse taal enigzins.

Omdat Assulin nog geen contract heeft getekend zijn andere clubs ook nog in de race voor de international. Onder meer Tottenham, Manchester City, Arsenal en Chelsea strijden om de handtekening van de aanvaller. De verwachting is dat de speler zijn toekomst verbindt aan de Catalanen, aangezien de familie van Assulin zich ook in Barcelona heeft gevestigd. De snelle en dribbelvaardige speler geldt als één van de grootste talenten binnen de jeugdopleiding van Barca.

Related posts