Uri Coronel: ‘Ik was ook stellig van plan het niet te doen’

Uri Coronel zal 16 april tijdens de ledenvergadering het voorzitterschap van Ajax aanvaarden. Maar vlak na het verschijnen van zijn befaamde rapport, was Coronel niet beschikbaar voor een functie. ‘Dat klopt. Ik was ook stellig van plan het niet te doen,’ aldus de aankomende preses woensdag in de Volkskrant. ‘Maar de tijd schrijdt voort.’

‘Alternatieve kandidaten konden of wilden niet,’ vervolgt Coronel. ‘Mij werd meermaals gevraagd het te doen. Ik heb uiteindelijk lang nagedacht en toen mijn hart laten spreken. Ajax doet een dringend beroep op me en dat heb ik zwaar laten wegen. Ik houd van de club. Ajax zit in mijn body.’

Coronel meldt onder andere dat er geen andere serieuze kandidaten waren om scheidend voorzitter John Jaakke op te volgen. ‘Als die er waren geweest, zou ik het niet doen. Ik wil geen onderdeel zijn van een verkiezingsproces.’

Coronel is gepensioneerd, maar bekleedt vele functies in verenigingen en besturen. Dit hoeft volgens hem geen belemmering te zijn tijdens zijn voorzitterschap. ‘Vergeet niet dat de voorzitter van Ajax op afstand regeert, en het werk van de professionele directie controleert. De voorzitter van Feyenoord is ook vrij onbekend.’

Related posts