Koster verwacht zondag een strijdlustig De Graafschap

Aanstaande zondag wacht Ajax de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. ,,Ik verwacht een strijdvaardige ploeg”, aldus Adrie Koster in de traditionele vrijdagmiddag-persconferentie. Ajax won de uitwedstrijd in Doetinchem met maar liefst 8-1. Reden om gemakzuchtig te worden, is dat niet. ,,De Graafschap zal er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten. In het eerste halfjaar haalden ze veel punten door strijd te leveren. Na het vertrek van Powel naar Groningen scoorden ze minder gemakkelijk en waren de automatismen weg”, aldus de coach op Ajax.nl

De Doetinchemse ploeg van trainer Jan de Jonge wist de laatste drie duels echter steeds punten binnen te slepen. Desondanks vecht De Graafschap nog altijd tegen degradatie. ,,Het is aan ons de taak om te winnen”, stelt de trainer van Ajax. ,,Die 8-1 van de uitwedstrijd geeft natuurlijk wel vertrouwen, maar ik zie het niet gebeuren dat het zondag ook zo’n uitslag wordt. Voor ons is het belangrijk dat we winnen, en het liefst met grote cijfers.”

Titel nog niet uitsluiten
Koster gooit het boek wat betreft het kampioenschap nog niet dicht. “Vijf punten is een grote achterstand. Maar we moeten niets uitsluiten, al zal het niet makkelijk zijn om PSV van de titel af te houden. Zij hebben net als wij nog twee thuisduels. En als Gomes er niet bij is? Dan kunnen ze volgens mij goed met Roorda uit de voeten. Maar ik denk dat Gomes zondag gewoon in het doel staat bij PSV.”

Ajax mist tegen De Graafschap nog altijd de lang geblesseerden Gregory van der Wiel, Laurent Delorge en Gabri. Bruno Silva geschorst. Gabri was vrijdagochtend wel weer te zien op het trainingsveld. ,,Hij is terug uit Spanje en de verwachting is dat hij begin volgende week grote gedeeltes met de groep mee kan trainen. Het ziet er niet verkeerd uit. Thomas Vermaelen verliet vandaag uit voorzorg de training en ook Dennis Rommedahl kreeg last van zijn enkel. We zullen zaterdag bekijken of hij inzetbaar is. Siem de Jong is helemaal hersteld.”

Meer nieuws over dit duel:
>: AJAX – De Graafschap zondag in uitverkocht huis!
>: Kluivert, Blind, Witschge en Overmars zondag terug in ArenA voor afscheidsfeestje ABN Amro
>: Oproep Sfeerteam: Kom zondag vroeg naar het stadion!

Related posts