Tegenspelers: ‘Huntelaar is gemeen, vervelend, maar wel fantastisch en heel slim’

Zijn tegenstanders noemen hem gemeen, vervelend, fantastisch en heel slim. Klaas-Jan Huntelaar is volgens Danny Schenkel en Jos van Nieuwstadt klaar voor de Europese top, zo laten beide spelers weten tegenover VoetbalVandaag over de Ajacied.

Van Nieuwstadt kwam met Excelsior diverse malen tegenover Huntelaar te staan: “Hij kan je aan de zijkant een licht duwtje geven, waardoor hij er opeens met de bal vandoor is. Heel slim, maar gemeen”, zo beschrijft de verdediger. Huntelaar zou volgens Van Nieuwstadt de Europese top aankunnen. “Sterker nog, het zou me niets verbazen als hij bij een grotere club meer gaat scoren. Daar zijn de omringende spelers van betere kwaliteit, waardoor hij zelf ook weer een stap maakt. Maar dat ligt allemaal aan de aanvoer bij zijn nieuwe club”, aldus de verdediger van Excelsior in VoetbalVandaag.

De Spartaan Schenkel lijkt het met Van Nieuwstadt eens te zijn. “Hij geeft je een zetje en loopt precies op het moment dat je niet kijkt weg. Maar fysiek is Huntelaar ook enorm sterk. Kijk maar naar zijn laatste treffer tegen Oostenrijk, waarbij hij een sterke verdediger makkelijk opzij zet en goed binnenschiet.”

Ook Schenkel denkt dat Huntelaar klaar is voor de sprong naar een Europese topclub: “Als je in Nederland en bij Oranje zo makkelijk scoort, dan krijg ik sterk de indruk dat je ook bij een topclub in het buitenland kan slagen. Het zou wel een aderlating voor de Nederlandse competitie zijn. Want eerlijk is eerlijk, met zijn doelpunten is hij een absolute publiekstrekker.”

Related posts