Huntelaar hoeft niet per se weg; binnenkort gesprek

Klaar Jan Huntelaar weet zich in de nadrukkelijke belangstelling van vele clubs, maar geeft op Ajax.nl van Ajax te kennen niet per se weg te willen. Hij liet weten dat hij wel een goed gevoel moet hebben bij een eventuele overgang.

Ook Marco van Basten, vanaf volgend seizoen de trainer van de Amsterdammers, hoopt dat de goaltjesdief behouden blijft voor zijn ensemble. Huntelaar: “Hij wil heel graag dat ik blijf. Er zit ook een gesprek aan te komen met Ajax. Daarom wacht ik gewoon af en zie wel wat er gaat gebeuren.”

Huntelaar zal niet zomaar de overstap maken. De spits: “Er moet wel iets zijn waarvan ik zeg, dit voelt goed”. Wáár dat goede gevoel vandaan moet komen, weet Huntelaar nog niet. “Alle landen hebben wel wat. Spanje heeft van alles wat. Engeland heeft opzwepend enthousiast publiek en een mooie voetbalsfeer. In Italië is de sfeer in de stadions wat minder, maar die mensen zijn wel helemaal gek van voetbal. Ze leven er echt helemaal voor,” weet hij.

Oranje
Ook komt zijn plaats in de selectie van het Nederlands elftal ter sprake. Nu Van Basten Dirk Kuijt voor de tweede maal achteraan thuisliet lijkt Huntelaar de tweede spits te gaan worden achter Ruud van Nistelrooij. Misschien geniet hij straks zelfs wel de voorkeur boven de aanvaller van Real Madrid, die al enige tijd niet heeft gespeeld vanwege blessureleed.

“Je kunt het natuurlijk nooit echt zeggen, maar ik denk wel dat ik de laatste twee wedstrijden een grote stap heb gemaakt,” zegt de spits, doelend op zijn doelpunt tegen Kroatië en de twee treffers tegen Oostenrijk.

Related posts