Al eerder doelpunt van Huntelaar afgenomen

Volgens de statistieken staat Klaas-Jan Huntelaar op 99 doelpunten in de eredivisie, maar Huntelaar is van mening dat hij twee doelpunten meer heeft gemaakt. “Ze blijven maar doelpunten van me afpakken”, stelt Huntelaar in Het Parool. ”Dat doelpunt dat ik rond de kerstdagen thuis tegen FC Twente heb gemaakt, is op grond van het wedstrijdformulier van de KNVB op naam van Edson Braafheid gekomen,” licht de Dremptenaar nader toe. ”Mijn vrije trap ging via zijn lichaam het doel in.” In dat duel veranderde Braafheid (bij een 1-1 tussenstand) een vrije trap van de spits zodanig van richting, dat de bal buiten bereik van doelman Sander Boschker tegen de touwen ging.

Huntelaar kan zich echter nog een spookdoelpunt herinneren. ”In mijn eerste seizoen bij SC Heerenveen heb ik zeventien keer gescoord, maar op de officiële lijsten vind ik maar zestien goals terug. Ze blijven maar doelpunten van me afpakken.”

Het omstreden doelpunt dateert van 15 mei 2005. In het duel met FC Groningen kreeg hij het tweede Friese doelpunt aanvankelijk toegewezen, maar na bestudering van de televisiebeelden werd besloten de treffer toe te kennen aan Lasse Nilsson, die de bal het laatste zetje gaf.

Tegen Heerenveen maakte Huntelaar afgelopen weekeinde volgens de statistieken dan niet zijn honderdste, maar na zaterdagavond heeft hij wel gescoord tegen alle clubs uit de eredivisie. ”En die officiële honderdste goal maak ik ook nog wel”, besloot Huntelaar, die nog kans maakt op de Gouden Schoen, de prijs voor de topscorer van Europa.

De Europese voetbalbond kwam onlangs met een officiële regel om te bepalen wanneer een doelpunt wel of niet als eigen goal moet worden gerekend. Arbiters moeten treffers toekennen aan de speler van de aanvallende partij als hun schot al richting het doel ging. Het is een eigen doelpunt als de inzet naast zou gaan en de aanraking van de verdedigende partij beslissend was.

Related posts