Ajax niet verder dan gelijkspel tegen PSV: 0-0

Ajax heeft de achterstand op PSV niet weten terug te brengen. In een uitverkocht Philips-stadion werd het 0-0. De kraker was niet hoogstaand, maar wel meeslepend. De eerste helft nam Ajax het initiatief, maar tot echte grote kansen leidde het niet. In de 20e minuut belandde een schot van Klaas-Jan Huntelaar via een PSV-er in de handen van Gomes. Ongeveer vijf minuten voor rust dacht Luis Suárez Ajax op 1-0 te brengen, maar scheidsrechter Erik Braamhaar keurde de treffer af vanwege een overtreding.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Na rust bleef het speelbeeld hetzelfde: veel wilde trappen en weinig goed voetbal. Suárez loste vlak na de pauze een schotje, maar de beste kans tot dan toe was voor PSV’er Edison Méndez. De Ecuadioraan kon vrij aanleggen, maar de bal werd opgevangen door een Ajax-verdediger. PSV werd vanaf dat moment sterker.

Opvallend was dat de eerste kaart van de felle wedstrijd pas twintig minuten voor tijd viel en notabene werd uitgereikt aan een Ajacied. Arbiter Braamhaar, twee jaar geleden nog de gebeten hond in de topper, slingerde Urby Emanuelson op de bon na een overtreding op Jan Kromkamp en dat terwijl PSV vooral in de eerste helft vergelijkbare overtredingen ongestraft zag blijven. in het tweede gedeelte van de tweede helft werden de gevaarlijke maar o weer zo egoistische Suárez en ook de eindelijk verrassend in de basis startende Leonardo vervangen door de massaal uitgefloten Kenneth Perez en Dennis Rommedahl.

PSV leek de wedstrijd de laatste tien minuten onder controle te hebben. Johnny Heitinga ontving nog geel na een overtreding op Gomes, waarna een opstootje ontstond. Twee minuten voor tijd had Huntelaar Ajax naar de overwinning kunnen koppen, maar hij besloot naast.

Ook de blessuretijd leverde geen doelpunten op. Hiermee kreeg de wedstrijd een terechte uitslag. Het levert Ajax niks op: de achterstand op PSV blijft nu 4 punten.

Nog niet gespeeld
Volgens Adrie Koster is de race ook na het 0-0 gelijkspel in Eindhoven nog niet gespeeld is. “Het is nog niet gespeeld. PSV heeft net als ons best nog wel een zwaar programma. Die ploeg komt bovendien ook nog in de UEFA Cup uit. Als wij alles winnen en PSV speelt twee keer gelijk, kan het nog goedkomen voor Ajax”, rekende de Zeeuw snel na.

Huntelaar: ‘We hadden meer risico moeten nemen’
Klaas Jan Huntelaar baalde na afloop en vond dat Adrie Koster meer risico had moeten nemen. “Dit is balen,” aldus Huntelaar tegenover de camera’s van Tele 2. “We kwamen om te winnen, maar dat is niet gelukt. In de eerste helft hebben we wel redelijk gespeeld. Ik moest op Simons spelen en bij balbezit tussen de linies vrijkomen als een soort nummer tien. Dat ging redelijk. In de tweede helft hadden we vond ik iets meer risico mogen nemen. Als je moet winnen, moet je iets meer forceren en risico’s nemen”, aldus de topscorer van de eredivisie. Toch blijft de aanvaller strijdbaar. “Het is nog niet beslist, maar we hebben een kans laten liggen. En dat is doodzonde met nog vijf duels te gaan.”
PSV-AJAX: 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers: 35000
Kaarten: Geel: Emanuelson en Heitinga (Ajax), Mendez (PSV)

Opstelling Ajax
Dennis Gentenaar, Bruno Silva, John Heitinga, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Rasmus Lindgren, Gabri, Edgar Davids, Urby Emanuelson, Luis Suarez (’73 Kenneth Perez), Leonardo (’73 Dennis Rommedahl)

Opstelling PSV:
Gomes, Kromkamp, Marcellis, Salcido, Alcides, Farfan, Simons, Bakkal, Mendez, Dzsudzsak, Koevermans (’75 Lazovic)

Related posts