Voorbeschouwing: ALLES OVER DE TOPPER PSV – AJAX

Vanavond om 20:45uur staat de topper PSV – AJAX op het programma. Voor Ajax het moment van de waarheid! Bij winst nadert Ajax de Eindhovenaren tot op één punt. Bij verlies lijkt de strijd gelopen, zeker met het zware programma dat Ajax nog rest. “Dit is een cruciaal duel”, aldus Koster op de persconferentie. Hij liet weten dat zijn ploeg er direct voor moet gaan. “Wij gaan voor de overwinning. Het lijkt me niet slim om voorzichtig te beginnen.” Koster wilde nog niets loslaten over de opstelling van Ajax tegen PSV. “Ik kan niet prijsgeven hoe we gaan spelen. Daar is deze wedstrijd te belangrijk voor.”

Vermoedelijk start Ajax met Heitinga en Perez in een sleutelrol in de as van het veld. Heitinga zal als centrale verdediger veel proberen door te schuiven waardoor Perez doorschuift tussen de twee spitsen Huntelaar en Suarez.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gentenaar; Silva, Vermaelen en Vertonghen; Lindgren, Heitinga, Perez, Davids en Emanuelson; Suarez en Huntelaar.

PSV zonder Affelay
Aan de kant van PSV zal Ibrahim Afellay zeker niet aan de aftrap verschijnen tegen Ajax. De PSV’er raakte maandag op de training geblesseerd aan zijn enkel tijdens een partijtje trefbal. Eerder werd al bekend dat Afellay niet met een pijnstillende injectie zou gaan spelen. PSV-trainer Vergoossen had aanvankelijk nog hoop op een spoedig herstel van de middenvelder, maar die hoop vervloog toen de selectie zich opmaakte om naar hotel Rosep in Oisterwijk te gaan…zonder Afellay.

Historie
Als we de historie van het competitieduel PSV-Ajax in Eindhoven bekijken, dan valt op dat Ajax de laatste jaren weinig wint in Eindhoven, maar als het wint is dat ook met grote cijfers. Ajax won de laatste 30 jaar in competitieverband slechts drie maal in Eindhoven, maar deed dat wel achtereenvolgens met de cijfers 1-4, 1-4 en 1-5. De laatste zege was vorig seizoen toen het maar liefst 1-5 werd in Eindhoven.

Laatste zes competitie-edities van PSV-Ajax
2001-2002 24-03-2002 PSV-Ajax 1-1
2002-2003 23-03-2003 PSV-Ajax 2-0 (1-0)
2003-2004 26-10-2003 PSV-Ajax 2-2 (0-0)
2004-2005 24-10-2004 PSV-Ajax 2-0 (1-0)
2005-2006 PSV-Ajax 1-0 (1-0)
2006-2007 PSV-Ajax 1-5 (0-2)

Meer over dit duel:
>:Ook De Jong mist PSV; Gabri enkele weken uit de running
>:Braamhaar leidt (nog steeds) topper tussen Ajax en PSV
>:Braamhaar leidt (nog steeds) topper tussen Ajax en PSV
>:Gabri valt door blessure definitief af voor topper tegen PSV

Related posts