Kreupel paard Urzaíz wil nog een keer scooren

Ismael Urzaíz werd vorig jaar zomer gepresenteerd als dé nieuwe stormram, maar het moge inmiddels duidelijk zijn dat de samenwerking bijzonder tegenvalt. De Spanjaard kwam dit seizoen slechts in zes wedstrijden in actie, allen invalbeurten, en zijn laatste optreden dateert alweer van begin oktober vorig jaar. Sportief is het een zwaar jaar”, vertelt Urzaiz op de website van Ajax. “En ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat daar weinig verandering in gaat komen. Dit is de eerste keer in mijn carrière dat ik echt niet aan spelen toe kom, zelfs niet als invaller.”

“Dat is best moeilijk af en toe, ik ben deze rol niet gewend”, geeft de oud-speler van Athletic Bilbao toe. “Maar ik blijf positief. Ik respecteer de keuze van de trainer en doe gewoon mijn uiterste best tijdens de trainingen.”

Toch heeft de 36-jarige oud-international nog wel een ambitie voor dit seizoen. “Ik heb voor iedere club gescoord waar ik voor heb gespeeld. Voor Ajax nog niet. Het zou mooi zijn als daar nog verandering in zou kunnen komen.”

Urzaíz weet als geen ander dat hij aan zijn laatste weken als Ajacied bezig is. “Ik heb nog geen gesprek gehad met de clubleiding, maar ik ben realistisch. Ik speel niet, dus ik ga er vanuit dat de club en ik aan het eind van het seizoen uit elkaar gaan. Het was een mooi jaar in Amsterdam, maar sportief gezien heeft het niet gebracht wat ik ervan verwacht had.”

Related posts