Koster vraagt om kalmte

Na Johan Cruijff is ook Marco van Basten terug bij Ajax. Kortom een hectisch weekje in Amsterdam. Er is heel wat gebeurt binnen Ajax deze week zei Koster over de rentree van Cruijff en Van Basten.

Cruijff maakt ook heel wat los. “Hij is de grootste Ajacied”. Ik begrijp dat het hele land in rep en roer is maar wij moeten rustig blijven. Voor de spelersgroep en voor mij telt de wedstrijd van zondag tegen Nac Breda. De interimtrainer verwacht op korte termijn geen grote veranderingen binnen Ajax, maar zeker weten doe ik dat niet. Ik ken de plannen van Cruijff niet.

Johnny Heitinga noemt Cruijff een legende. Een man met een Ajax-hart. Het is mooi dat hij zich voor de club wil inzetten maar ik weet niet wat hij wil en hoe hij het wil dus ik kan er niets over zeggen. Of de komst van Cruijff en Van Basten invloed heeft op mijn beslissing om ook volgend seizoen bij Ajax te spelen zegt Heitinga: Ik heb de laatste jaren heel wat trainers zien komen en gaan. Ik weet dat mijn beslissing niet moet afhangen van wie er voor de groep staat.

Doelman Maarten Stekelenburg liet zich in soortgelijke bewoordingen uit over de gebeurtenissen binnen Ajax. De afspraak met Ajax stond al vast en ik had mijn keuze al gemaakt. We waren er dan ook vrij snel uit om mijn contract te verlengen.

Topscorer Klaas-Jan Huntelaar overweegt net als Heitinga om zijn loopbaan in het buitenland te vervolgen. Verandert de situatie met de komst van San Marco en El Salvador vroegen wij hem. “Dat weet ik niet” antwoorde Huntelaar.

Het is dus duidelijk: De spelersgroep concentreert zich op het duel van zondag. Rasmus Lindgren zal zo goed als zeker niet meedoen wegens een hamstringblessure en zal mogelijk vervangen worden door Edgar Davids.


bron hetparool


Related posts