Voormalig Ajax-talent Arno Splinter(30) op stage bij AGOVV

Veel jonge Ajax-fans zal zijn naam weinig zeggen: Arno Splinter. Hij zou zo passen in onze rubriek ‘Wat doet tie nou’. Op 18-jarige leeftijd, in het seizoen 1996-1997, debuteerde hij in Ajax 1. Hij werd gezien als een zeer groot talent, maar het kan verkeren: In totaal speelde hij, mede door veel blessureleed, slechts 9 officiële duels voor Ajax. Hij vertrok rond de eeuwwisseling naar De Graafschap, maar ook daar kwam hij niet uit de verf. Alleen tijdens een verhuurdperiode bij Haarlem kwam hij aan de bak. Sinds 2003 speelt hij bij de amateurs van Bennekom maar zelfs daar is hij dit seizoen volledig uit beeld geraakt. De laatste maanden speelt hij zelfs in het tweede elftal en wil weg bij de hoofdklasser. Daarvoor is er nu een mogelijkheid, want hij gaat stage lopen bij AGOVV.

In Apeldoorn mag Splinter zich maandag komen melden voor een proefwedstrijd bij het team van trainer John van den Brom. Toen de middenvelder debuteerde in 1996 bij Ajax was Van den Brom net weg uit Amsterdam als speler. Hij hoopt nu een rentree in het profvoetbal te kunnen maken bij AGOVV. Eerder liep een stage bij FC Omniworld uit op een fiasco.

Related posts