Van Basten weer stap dichter bij komst naar Ajax

Marco van Basten komt steeds dichter bij een overstap naar Ajax, zo meldt het Algemeen Dagblad vanochtend. Na een week van nieuwe gespreksronden is er op veel punten overeenstemming tussen de clubleiding en de beoogde nieuwe hoofdtrainer, die aan zijn laatste maanden bezig is als bondscoach van het Nederlands elftal.

Volgens het AD moet er aan het eind van de week in elk geval duidelijkheid zijn. Achter de contractduur staan nog enkele vraagtekens. Of het daarbij gaat om een periode van twee jaar of langer is niet bekend. Van Basten zou wél al de zekerheid hebben dat er binnen Ajax voldoende draagvlak is voor zijn wensen en visie op een aantal punten.

Schip en Witschge
De 43-jarige Utrechter heeft zijn ideeën over de samenstelling van het hoogste keurkorps en mogelijke versterkingen voor het nieuwe seizoen neergelegd bij het bestuur van de Amsterdammers. Zeker is al dat John van ’t Schip en Rob Witschge Van Basten, net als bij het Nederlands elftal, als assistent-trainer kunnen vergezellen.

In een korte reactie omschrijft Perry Overeem, zaakwaarnemer van Van Basten, de derde onderhandelingsronde als ‘prettig en constructief.’. De belangenbehartiger benadrukte tevens dat Ajax geen bezwaar had tegen de komst van Witschge, zoals vorige week werd gesuggereerd in diverse media.

Bron: AD / Voetbalzone

Related posts