Van Basten bevestigt gesprek met Ajax: Interne verdeeldheid over aanstelling nieuwe trainer

Bondscoach Marco van Basten bevestigde gisteren door Ajax benadert te zijn voor de functie van hoofdtrainer, zo weet columnist Van Nijnatten vanochtend in het Algemeen Dagblad te melden. ,,Ik heb vorige week een gesprek gehad met Ajax. De vraag was hoe ik er tegenover sta om daar te gaan werken. Het is nog heel pril en het was maar een oriënterend gesprek. Ik heb begrepen dat er ook een andere kandidaat is. In de loop van volgende week komt er een tweede gesprek waar ik zelf misschien niet eens bij zal zijn. We zien wel. Ik richt me in elk geval eerst op mijn werk voor de KNVB. Het Nederlands elftal en het EK, dát telt op dit moment het zwaarst voor me.’’

Volgens Van Nijnatten is het gesprek bewust uitgelekt om druk te zetten binnen Ajax op stromingen die geen voorstander van hem zijn. Van Geel zou het gesprek niet geïnitieerd hebben, maar wel op de hoogte zijn geweest. Van Geel zou zelf liever Adriaanse of Rijkaard zien.

Ook Voetbal International maakt melding van de intern verdeeldheid binnen Ajax over het aanstellen van Van Basten. Cruijff zou zich hard hebben gemaakt voor de komst van de huidige bondscoach. Indien Van Geel Cruijff zou passeren zou hij de invloedrijke Cruijff tegen zich in het harnas jagen. Alleen met het binnenhalen van Frank Rijkaard lijkt hij beide stromingen tevreden te kunnen stellen, aldus VI.

Related posts