KNVB geeft Huntelaar doelpunt terug

Klaas-Jan Huntelaar heeft ‘zijn’ goal die hij maakte tegen FC Twente, teruggekregen van de KNVB. Eerder ontnam de voetbalbond de Ajacied het doelpunt, omdat men oordeelde dat Edson Braafheid de bal in eigen doel werkte. Een vrije trap van Huntelaar werd in het duel met FC Twente door Braafheid van richting veranderd. “Die bal ging dwars door de muur”, zegt Huntelaar in het AD. “Het lijkt me duidelijk dat het daarom een doelpunt van mij was.”

De KNVB oordeelde in eerste instantie anders, maar dinsdagmiddag besloot men toch om haar mening te herzien en de goal aan Huntelaar toe te kennen. Daardoor staat de spits nu op negentien treffers. “Terecht”, vindt hij. “Ieder doelpunt telt en ik wil dolgraag de Gouden Schoen winnen.”

Het is de eerste keer dat er bezwaar is aangetekend: “Indien een doelpunt, in de ogen van een club, verkeerd is geregistreerd, kan er bezwaar worden aangetekend”, zei KNVB-woordvoerdster Renske Bruimsa een ruime week geleden. “In dat geval zal de KNVB onderzoeken of een en ander administratief moet worden gewijzigd. Zoiets hebben we echter nog nooit meegemaakt.”

Related posts