Gesprek Ajax met gemeente: Derde ring op Arena serieuze optie

Burgemeester Job Cohen en wethouder Carolien Gehrels van Sport hebben de KNVB laten weten mee te willen werken aan de bouw van een stadion voor 75.000 bezoekers, zo meldt AT5 zojuist. Dit in verband met het WK in 2018 dat de KNVB graag naar Nederland (en België) wil halen. In een gesprek donderdag, waarbij ook Ajax-voorzitter John Jaakke en Henk Markerink (directeur van Amsterdam Arena) aanwezig waren, is afgesproken dat Amsterdam vóór 2010 duidelijkheid moet hebben over de realisatie. Uitbreiding van de Amsterdam ArenA met een derde ring is in elk geval een serieuze optie voor de gemeente.

Zie eerdere berichten:
>: Arena gaat zelf ook door: al in 2010 twee extra ringen?
>: Geen nieuw stadion in IJmeer maar andere lokatie of uitbreiding ArenA
>: ‘Ajax moet vaste bespeler worden van nieuwe stadion’ Volgende week gesprek
>: Gemeente Amsterdam wil nieuw stadion met 90.000 plaatsen laten bouwen

Related posts