Maduro kondigt vertrek aan: Van Geel verrast

Hedwiges Maduro is bezig aan zijn laatste maanden bij Ajax. De middenvelder heeft besloten om zijn contract in Amsterdam niet te verlengen en bracht trainer Adrie Koster en technisch directeur Martin van Geel vanmiddag op de hoogte van die beslissing. Laatstgenoemde reageerde verrast op het komende afscheid. Van Geel was nog niet eens zo verrast over het feit dát Maduro aan een nieuw avontuur gaat beginnen, maar meer over de manier waarop alles is gegaan. “Ik ben verrast over de timing en de manier waarop het gecommuniceerd is’’, vertelde de td op de officiële website van de Amsterdammers. “Hij heeft mij daar zojuist al zijn excuses over aangeboden.”

Op 19 december kreeg de clubleiding van de zaakwaarnemer van Maduro te horen dat de middenvelder nog geen beslissing had genomen over zijn sportieve toekomst. Ajax trok de aanbieding tot contractverlenging daarop in, waardoor de middenvelder aan het einde van het seizoen afscheid zal nemen.

“Toen Hedwiges ons een tijdje terug te kennen gaf er nog niet uit te zijn, hebben wij hem al gezegd dat we vanaf dat moment naar de situatie moeten handelen’’, aldus Van Geel. “Daar is nu geen verandering in gekomen. Ik heb al in eerdere interviews gezegd dat de trainer de spelers moet opstellen met wie hij denkt het beste resultaat te halen. Ik bemoei me niet met de opstelling.”

Related posts