‘Ajax betaalt zelfde transfersom Perez terug aan PSV’

Ajax betaalt dezelfde transfersom aan p$v voor Kenneth Perez als het afgelopen zomer voor de aanvaller heeft ontvangen van de Eindhovenaren, zo melden het AD en De Telegraaf vandaag . Dat bedrag zou ongeveer 1,7 miljoen euro bedragen. PSV gaf Perez enkele weken geleden al toestemming om zijn tweejarige contract te laten ontbinden.

“In een periode dat hij niet aan spelen toekwam, liet Kenneth ons weten dat hij zijn laatste voetbaljaren niet op de bank wilden slijten”, aldus technisch directeur Jan Reker in het Brabants Dagblad. “Op dat moment hebben we ingestemd met een transfer, daar kun je dan niet zomaar op terugkomen als hij daarna wel weer speelt. Parallel daarmee liepen de contractonderhandelingen met Ismail Aissati. Ajax wilde Aissati over een jaar gratis komen ophalen, maar hem wilden we per se niet kwijt. Daar zijn we heel diep voor gegaan.”

Volgens Reker was het van belang om Aissati een goed perspectief te bieden. “Ik heb Ismail gezegd: wij willen dat je je bij PSV ontwikkelt tot een topspeler. Daarvoor moest hij wel het gevoel hebben dat een basisplaats erin zit. Perez was wat dat betreft een belangrijke concurrent. Als die nog anderhalf jaar was gebleven, had Aissati misschien niet bijgetekend.”

Clausule
Perez was dit seizoen met acht treffers en vijf assists in de eredivisie de meest rendabele speler van PSV. Reker zegt het vertrek te betreuren. “Maar we hebben nu veel meer geld gekregen dan we aan het einde van het seizoen op basis van een clausule in Kenneths contract zouden kunnen ontvangen. Gezien het feit dat hij niet erg gelukkig was bij PSV, zou hij komende zomer misschien tóch zijn vertrokken.”

De nieuwe p$v-trainers Sef Vergoossen en Huub Stevens zijn gekend in de beslissing. Vergoossen, die Perez in het seizoen 97/98 uit Kopenhagen naar MVV haalde, probeerde de speler zondag na de wedstrijd tegen NAC nog wel te bepraten. “Maar toen was het proces al te ver heen om hem nog op andere gedachten te brengen. Hij wilde naar Ajax”, aldus Vergoossen.

De coach kan begrip kan opbrengen voor het besluit van PSV. “Er ligt nu een mooie uitdaging voor de jeugd om het op te pakken. Ik geloof daar in. Mijn gesprek met Perez was niet bedoeld om de boel op zijn kop te zetten. Ik wilde hem graag mijn visie op het elftal overbrengen.”

Jammer
Stevens zit op dezelfde lijn als de club. “Het is jammer dat Perez weggaat bij PSV, maar je moet ook voor ogen houden dat hij al 33 jaar is. We hebben vijf, zes mensen voor de positie waar hij het liefste speelt. Ajax zal sterker worden, maar PSV hoeft niet zwakker te worden.”

Related posts