Hopeloze Koeman wil nu Stekelenburg

In navolging van Urby Emanuelson en de nodige PSV’ers wordt nu Maarten Stekelenburg in verband gebracht met Valencia. Volgens de Spaanse sportkrant AS, niet altijd even betrouwbaar, moet de doelman van Ajax het keepersprobleem van Ronald Koeman oplossen. Koeman maakte zich vorige week niet geliefd door Santiago Cañizares op de transferlijst te zetten. Aangezien Timo Hildebrand geen zekere indruk maakt –en bovendien geblesseerd is- en derde doelman José Luis Mora afgelopen weekeinde tegen Real Zaragoza (2-2) behoorlijk de fout inging, moet de Oranje-international de overstap maken naar het Mestalla.

Volgens het medium is het nog onduidelijk of de Spaanse club volgende maand of komende zomer een poging wil doen om de 25-jarige Haarlemmer naar Valencia te lokken. Wél weet AS zeker dat tienvoudig international de voorkeur geniet van Koeman.

Stekelenburg is bezig aan zijn zevende seizoen bij Ajax en stond tot dusver 103 competitieduels onder lat. Het ligt in de lijn der verwachting dat hij na het EK van volgend jaar de eerste doelman van Oranje wordt.

Related posts