Ajax verliest koppositie door 2-1 nederlaag bij Excelsior

Het was lang onduidelijk of er wel gespeeld kon worden op het veld van Woudestein, maar om 11.00 uur keurde scheidsrechter Nijhuis het veld dan toch goed. Excelcior kwam goed uit de startblokken op het keiharde veld. In de eerste minuut scoorde Mitchell Piqué al de 1-0 voor de thuisploeg. Ajax, gestart met Dennis Rommedahl en Jürgen Colin in de basis, wist het vele balbezit niet in doelpunten uit te drukken zodat het bij rust nog steeds op achterstand stond.

In de tweede helft, Colin had plaatsgemaakt voor Van der Heijden, was het weer Excelsior dat de beste start had. Eerst haalde Vertonghen nog een inzet van Van Den Ouden van de doellijn, maar even later was het wel prijs en tekende Den Ouden de 2-0 aan. Het was Maduro die de achterstand verkleinde door in de rebound een vrije trap binnen te werken.

Diezelfde Maduro pakte eerder een onnodige gele kaart. Hierdoor is hij geschorst voor het thuisduel tegen FC Twente dat aanstaande donderdag zal worden gespeeld.

Vlak na het doelpunt leek het erop dat de 3-1 werd gescoord maar de grensrechter vlagde de goal af wegens buitenspel. In de 86ste minuut wordt Suárez tegen de grond gewerkt. Nijhuis ziet er opnieuw een duikelpartij in en geeft hem geel, terwijl er o.i. toch echt sprake was van een penalty.

100% penalty
Tijdens de persconferentie noemde Adrie Koster het cruciale moment in de wedstrijd Excelsior-Ajax het moment toen Suarez geen penalty kreeg, maar juist een gele kaart voor een Schwalbe. ‘Dat was cruciaal. Het was een 100% penalty, maar de scheidsrechter gaf hem niet. De grensrechter had trouwens ook voor die overtreding moeten vlaggen. Die jongen heeft misschien soms de schijn tegen. Maar een strafschop is een strafschop, vandaag zat alles tegen.’

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de eredivisie dat Excelsior wint van Ajax. Door het puntenverlies op Woudestein staat Ajax nu op een derde positie in de Eredivisie. p$v wist zaterdag met 4-1 van FC Utrecht te winnen en feyenoord won vandaag met 0-2 bij NEC.
Geen elleboogje maar een elleboog


De telleurstelling druipt er af


En dus met lege handen naar huis

Excelsior-Ajax 2-1 – (1-0)
.1 Piqué 1-0
.49 Den Ouden 2-0
.63 Maduro 2-1

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 3.500
Kaarten: Maduro en Suárez (Ajax) Van Steensel (Excelsior)

Opstelling Excelsior: Graafland; Bandjar, Van Nieuwstadt, Van Steensel, Piqué; Luijckx, Altheer, Zijm; Braber, Den Ouden (Korf/72), Voskamp.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Colin (Van der Heijden/46), Heitinga, Vertonghen; Gabri, Maduro (De Jong/84), Bakircioglu (Luque/62), Emanuelson; Rommedahl, Huntelaar, Suárez.

Met dank aan AjaxPride voor enkele foto’s

Related posts