Doorgaan Excelsior-Ajax op de tocht

Het is nog maar de vraag of het duel tussen Excelsior en Ajax door gaat. Het veld van de Kralingers heeft geen veldverwarming en is door de vorst bevroren. De Rotterdammers gaan er echter alles aan doen om het duel door te laten gaan.

“Aan het begin van de week hebben we het veld afgedekt tegen de vorst. Nu is er veel sneeuw op gevallen en ik heb geen idee hoe het veld er nu bij ligt. Het is de eerste keer dat we het veld afdekten, dus we hebben er geen ervaring mee. Het enige dat ik kan doen, is hopen dat er niet meer sneeuw gaat vallen en dat het gaat dooien. Maar het veld zal sowieso hard zijn”, aldus Simon Kelder tegenover ELFVoetbal.

“Het moet doorgaan, want het moet wel extreem wil een Eredivisiewedstrijd worden afgelast. Het is wel een nadeel dat de wedstrijd om half één wordt gespeeld. Dan heeft het veld zondagochtend maar weinig tijd om te ontdooien. Ik kan alleen maar afwachten.”

Wennen
Overigens heeft Ajax vandaag alvast kunnen wennen aan een moeilijk bespeelbaar veld. De selectie van trainer Adrie Koster trainde, zoals gebruikelijk op vrijdag, niet in De Arena, maar op het besneeuwde trainingsveld. Het was een bewuste keuze. “We zijn bewust naar buiten gegaan om de verwachte weersomstandigheden van zondag na te bootsen”, zei Koster vrijdag tijdens zijn perspraatje. “We gaan er namelijk vanuit dat de wedstrijd niet afgelast zal worden en iedereen er alles aan zal doen om de duels in het weekeinde te laten doorgaan.”

Related posts