Fors minder aantal verkooppunten door overgang van Ticketbox naar Primera; webshop in de maak

Enige tijd geleden heeft de Staatsloterij aangekondigd de actitviteiten van TicketBox af te willen stoten (zie bericht). Inmiddels is duidelijk geworden dat de KNVB in samenwerking met Primera de activiteiten van TicketBox zal voortzetten. Primera is geen onbekende op het gebied van tickets. De bijna 400 winkels verkopen nu al een aanzienlijk gedeelte van de voetbaltickets, nu nog onder de vlag van TicketBox van de Staatsloterij. Door de voortzetting van de activiteiten verdwijnt er echter een behoorlijk aantal verkooppunten. Immers, bijna alle winkels die niet tot Primera behoren zullen straks géén voetbaltickets meer verkopen.

In samenwerking met alle clubs is geïnventariseerd waar de knelpunten liggen. Het netwerk van Primera is groot maar niet landelijk dekkend of gelijkwaardig aan het huidige netwerk van verkooppunten. Aangezien er in Amsterdam en de diverse regio’s daaromheen vele verkooppunten verdwijnen en supporters van Ajax uit heel het land komen zal de uitkomst van de inventarisatie voor Ajax niet toereikend zijn. Daarom werkt Ajax momenteel aan een alternatief in de vorm van een webshop speciaal voor tickets. Iedereen kan na online registratie vanuit huis snel en eenvoudig kaarten kopen voor iedere thuis- en/of uitwedstrijd waana de kaarten worden thuisgestuurd. De ontwikkeling van de webshop is inmiddels in afrondende fase en zal na diverse testen vermoedelijk begin 2008 gebruiksklaar zijn.

Daar waar momenteel alleen kaarten voor wedstrijden met vrije verkoop via internet aan te schaffen zijn, zal de nieuwe webshop alle mogelijkheden zoals die inmiddels gebruikelijk zijn kunnen bieden. Dit omvat onder meer verkoop met ClubCard-verplichting, aanschaffen van omwisselbiljetten, aankoop van kinder- en overige kortingskaarten en het aankopen van de eigen plaats bij diverse (europese) bekerwedstrijden. Zodra er meer informatie beschikbaar komt zal dit zo snel als mogelijk bekend gemaakt worden.

Related posts