Stekelenburg speelt zaterdag tegen Willem 2 zijn 150ste officiële duel voor Ajax

Maarten Stekelenburg keepte afgelopen zondag tegen NAC Breda namens Ajax zijn honderdste competitiewedstrijd. Zaterdag zal de doelman opnieuw een mijlpaal bereiken. Bij Willem II speelt hij zijn honderdvijftigste officiële duel voor Ajax.

In augustus 2002 maakte de inmiddels 25-jarige doelman zijn debuut voor de Amsterdammers. De Johan Cruijff Schaal werd dankzij een 3-1 zege op PSV binnengehaald, met de pas 19-jarige Haarlemmer onder de lat. “Ik debuteerde en won meteen een prijs: dat vergeet je nooit natuurlijk.”

Rare wedstrijd
Vorig jaar keepte de sluitpost een foutloze wedstrijd bij Willem II. Het had Ajax’ kampioenswedstrijd moeten worden. De Amsterdammers wonnen met 0-2, maar dankzij een late goal van PSV’er Philip Cocu tegen Vitesse, werd PSV kampioen. “Het was gewoon een heel rare wedstrijd. We wisten dat we nog een doelpunt moesten maken. Als je bedenkt hoe dichtbij we waren… Maar het lukte gewoon net niet. In de slotfase ben ik zelfs nog mee naar voren gegaan”, herinnert hij zich op de officiële website van Ajax. “Met een 0-2-zege ben ik dit keer wel heel tevreden.”

In zijn bijna 5,5 jaar oude loopbaan keepte Stekelenburg namens Ajax duels in Supercups, de Eredivisie, de KNVB-beker (waaronder twee gewonnen finales), de Champions League en de UEFA Cup. Inmiddels is hij ook de tweede keeper van het Nederlands elftal.

Related posts