Amsterdam Arena twijfelt over uitbouw stadion naar 70.000 plaatsen

Onderzoek heeft uitgewezen dat het mogelijk is om de capaciteit van de Amsterdam Arena te vergroten tot 70.000 plaatsen, zo meldt de papieren editie van Voetbal International. Om de uitbreiding te realiseren zal het dak moeten worden opgelicht om vervolgens de tweede ring verder op te trekken. Daarmee zou het stadion weer in aanmerking komen voor Europese finales en halve finales en een finale op het eventueel in Nederland te houden WK en de concurrentie aankunnen met een nieuw te bouwen stadion in Rotterdam.

Stadiondirecteur Markerink vreest echter dat de kosten niet opwegen tegen de baten. Hij wil zich daarom liever richten op een ‘smart stadion’ waarbij meer services aan de klanten geboden worden. ‘Wat heb je aan een stadion met 80.000 stoelen, dat maar half vol zit?’ Wat er dan zo ‘smart’ aan die ArenA nieuwe stijl zou moeten zijn vertelt Markerink er (voor het gemak) niet bij. Bovendien gaat het niet om 80.000 maar om 70.000 plaatsen en realiseert Markerink zich waarschijnlijk niet dat Ajax ook dit jaar opnieuw alle beschikbare seizoenkaarten (ruim 43.000) verkocht heeft.

Related posts