Populariteit feyenoord overschat: Legioen laat het afweten bij eeuwfeest

Het ANP meld dat het jubileumfeestje van feyenoord in Ahoy is afgelast. feyenoord heeft de eigen populariteit enigszins overschat. De rotterdamse clubleiding maakte dinsdag bekend dat het eerste jubileumevenement in 2008 in Ahoy’ niet doorgaat wegens een tegenvallende kaartverkoop. Men had gedacht Ahoy wel vijf keer vol te kunnen krijgen maar kennelijk is ‘het legioen’ niet zo groot als verwacht!

Supporters die in het bezit zijn van een kaartje voor het clubfeest krijgen hun geld terug. De officiële aftrap van het honderdjarig jubileum stond gepland op zaterdag 19 januari. De voorstelling was getiteld ‘Hart van feyenoord’ en zou de clubhistorie in een avond vol muziek, licht- en beeldeffecten tot uiting brengen. Bij het sluiten van de kaartverkoop voor de twee geplande shows bleken te weinig tickets verkocht voor feyenoord om uit de kosten te komen.

,,feyenoord is en blijft een voetbalbedrijf en wil geen financieel risico lopen op een activiteit in Ahoy”, zo laat de clubleiding op de website weten.”

Alle 10 de bezitters van een kaartje kunnen hun geld dus terug krijgen. Ter compensatie voor de teleurstelling zullen zijn de welbekende dvd ontvangen. Kennelijk waren de 5 minuten durende compilatie van alle hoogtepunten van de club (hoofdzakelijk in zwart-wit) en een optreden van Lee Towers onvoldoende om voor een gevuld Ahoy te zorgen.

Bron: ANP & AFCA Supportersclub

Related posts