Van Basten selecteert 5 Ajacieden

Bondscoach Marco van Basten heeft liefst 24 spelers geselecteerd voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Luxemburg en Wit-Rusland. De oud-international brengt volgende week vrijdag deze groep terug tot een ploeg van achttien of negentien man.

Nigel de Jong, Dirk Kuijt, Mario Melchiot en Edwin van der Sar zijn teruggekeerd in de selectie. Zij ontbraken in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië door een blessure (2-0). Robin van Persie (knie) en Arjen Robben (dijbeen) zijn deze maand niet beschikbaar voor Oranje. Ook Khalid Boulahrouz (heup) ontbreekt. Nederland speelt volgende week zaterdag in Rotterdam tegen Luxemburg. Vier dagen later komt Oranje in Minsk uit tegen Wit-Rusland. De ploeg van Van Basten heeft nog twee punten nodig om het EK-ticket veilg te stellen.

Wilfred Bouma, Klaas-Jan Huntelaar, Kew Jaliens, Nigel de Jong, Clarence Seedorf en Rafael van der Vaart kunnen zich volgende week zaterdag tijdens de thuiswedstrijd in de EK-kwalificatie tegen Luxemburg in de Rotterdamse Kuip geen gele kaart meer permitteren .Bij een volgende gele kaart missen ze de uitwedstrijd van vier dagen later tegen Wit-Rusland.

Selectie Nederlands elftal:
Doel: Van der Sar (Manchester United), Stekelenburg (Ajax), Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Bouma (Aston Villa), De Cler (Feyenoord), Emanuelson (Ajax), Heitinga (Ajax), Jaliens (AZ), Mathijsen (Hamburger SV), Melchiot (Wigan Athletic), Ooijer (Blackburn Rovers)

Middenveld: Van Bronckhorst (Feyenoord), Engelaar (FC Twente), De Jong (Hamburger SV), Maduro (Ajax), Seedorf (AC Milan), Sneijder (Real Madrid), Van der Vaart (Hamburger SV), De Zeeuw (AZ)

Aanval: Babel (Liverpool), Huntelaar (Ajax), Koevermans (PSV), Kuijt (Liverpool), Van Nistelrooij (Real Madrid).

Related posts