Emanuelson hoopt Klassieker te halen maar maakt het Koster dan wellicht moeilijk

Ajax kan komende zondag, in de Klassieker tegen Feyenoord, mogelijk toch beschikken over Urby Emanuelson. De linksback herstelt sneller dan verwacht van een knieblessure en heeft goede hoop dat hij zondag weer inzetbaar is. “Het ziet er wat mij betreft goed uit”, zegt Emanuelson op Ajax.nl. “De fitte spelers zijn dinsdag een dagje vrij. Dan is het aan mij om verder aan mijn herstel te werken. Woensdag of donderdag hoop ik met de groep mee te kunnen trainen. Als dat lukt, kan ik er zondag hopelijk ook bij zijn tegen Feyenoord.”

Emanuelson liep zijn blessure vorige week op, in het duel met FC Utrecht. In eerste instantie werd gedacht dat hij zeker twee weken zou ontbreken. Het is ook nog de vraag of Adri Koster, als Emanuelson fit is, wel een plaatsje voor hetm inruimt. Met de terugkeer van Emanuelson heeft Koster een luxe-probleem: Jan Vertonghen verving Emanuelson tot dusverre zeer behoorlijk als linksback in de duels tegen FC Ytrecht en Roda JC.

Emanuelson zelf stond was voor zijn blessure nou ook niet echt aan een voortreffelijke serie bezig. Onlangs klaagde Emanuelson nog wegens gebrek aan concurrentie maar het lijkt er nu op dat hij die wel degelijk gekregen heeft!

Related posts