Geen Champions League-finale in de ArenA: Stadion te klein

De Champions League-finale van 2010 of 2011 wordt niet in de Amsterdam ArenA gehouden, dit kreeg de KNVB donderdag te horen van de UEFA. Alleen stadions met een capaciteit van meer dan 70 duizend plaatsen mogen als gastheer optreden. De Amsterdam ArenA is met ruim 51 duizend plaatsen is in Nederland het meest toereikende, maar komt ook niet in aanmerking voor de organisatie van de eindstrijd.

Enkele maanden geleden werd het stadion nog voorgedragen door de KNVB. De eindstrijd van 2010 of 2011 zou in de vaderlandse hoofdstad worden gehouden. KNVB-secretaris Harry Been was teleurgesteld over het mislopen van de organisatie. “Als we dit eerder te horen hadden gekregen, hadden de betrokken partijen zich veel moeite kunnen besparen. De gemeente, Schiphol Airport en de Amsterdam Arena hebben hun beste beentje voorgezet om de kandidatuur te ondersteunen.”

Related posts