Commissie moet Ajax doorlichten

Tijdens de ledenvergadering van gisteravond (dinsdag) spraken de leden hun twijfel uit of de structuur van de club wel de juiste is. Zij maken zich zorgen over hun club die de afgelopen negen jaar afscheid van maar liefst acht trainers nam. De positie van Jaakke en directeur Maarten Fontein is tijdens de vergadering tussen het bestuur en ledenraad van Ajax helaas niet aan de orde gekomen.

“Ik denk dat we ons mogen afvragen of de structuur van Ajax wel de juiste is”, aldus Ajax-lid en tevens oprichter van de grootste businessclub ABA; Lex Hes tegenover Voetbal International. “Er zijn in de laatste jaren acht trainers niet of gedeeltelijk geslaagd. Zou dat allemaal aan hen liggen? Met verwijzen naar het beleidsplan nemen we geen genoegen.”

In de vergadering is uitvoerig gesproken over het functioneren van Ajax, zowel in voetbaltechnische als in bestuurlijke zin”, aldus Jaakke. ,,Besloten is een commissie te benoemen met als opdracht het bestuursmodel van Ajax en het voetbaltechnisch beleid van de afgelopen tien jaar te evalueren en daarover te adviseren. De commissie zal op korte termijn benoemd worden en dient binnen vier maanden na benoeming te rapporteren.

Related posts