Koster gaat 4-3-3 spelen: ‘4-4-2 zit er bij mij niet in’

Vanavond was Adrie Koster te gast bij het televisieprogramma Holland Sport. De nieuwe interim Ajax-trainer gaf te kennen ontzettend veel zin te hebben in zijn nieuwe uitdaging en vooral het eigen spelletje te willen spelen. “4-4-2 zit er bij mij niet in”, aldus Koster, die aangaf vroeger een groot fan te zijn geweest van Johan Cruijff.

Koster: “We hebben het materiaal ervoor. Ik wil dus gewoon met drie aanvallers gaan voetballen”, zo vertelde hij. Opvallend was ook dat Koster zei geen ambitie te hebben om ook volgend jaar aan het roer te staan bij Ajax. “Na dit seizoen zal ik plaatsmaken voor een internationaal gelouterde trainer.”

Koster vindt dat Ajax in totaliteit een hele goede selectie heeft, die geen verder Europees voetbal had hoeven missen. De trainer vond dat erg jammer, al heeft het in zijn ogen ook voordelen: “je kan gerichter gaan trainen”.

Related posts