Vrijspraak voor zowel Ajax als Go Ahead Eagles

Op 21 juni werd op de Adelaarshorst het oefenduel gespeeld tussen de Go Ahead Eagles en Ajax. De wedstrijd werd destijds niet uitgespeeld door ongeregeldheden in en rondom het stadion. Go Ahead werd in staat van beschuldiging gesteld door de aanklager van de KNVB voor het in gebreke blijven van het waarborgen van de veiligheid terwijl Ajax werd aangeklaagd voor het weigeren het duel verder uit te spelen en van het veld te lopen.

Beide ploegen hadden eerder een schikkingsvoorstel verworpen van ieder 5000 euro boete. Vrijdag heeft de tuchtcommissie van de KNVB uitspraak gedaan in beide zaken; De club uit Deventer werd door de genoemde commissie vrijgesproken, aangezien niet voldoende hard gemaakt kon worden dat de club in gebreke is gebleven rond de veiligheid.

Ajax werd eveneens vrijgesproken, aangezien de tuchtcommissie van mening is dat het de Amsterdamse club niet te verwijten valt dat de wedstrijd niet volledig kon worden uitgespeeld.

Opvallend is dat de gemeente Deventer, de politie en Go Ahead Eagles twee dagen na de rellen ruiterlijk toegaven dat de situatie was onderschat. Ondanks een oproep tot rellen op internet was de politie niet goed voorbereid.

Zie ook eerdere berichten hierover:
11-9-2007: Ajax verwerpt schikkingsvoorstel KNVB en laat ‘zaak Eagles’ voorkomen
23-7-2007: Ajax doet Go Ahead 60.000 euro kado
22-7-2007: Politie Deventer greep niet in en laat verantwoordelijkheid bij relschoppers zelf (Incl. video)
21-7-2007: Go Ahead Eagles – Ajax bij 0-1 definitief gestaakt

Related posts