Kakkerlak Leo doet ook nog even een duit in het zakje

Leo Beenhakker is tegenwoordig bondscoach van Polen, maar is Ajax als voormalig coach en technisch directeur niet vergeten. Met de belangrijke EK-kwalificatieduels voor de deur gaf Beenhakker in Sportweek zijn ongezouten mening over de ontstane situatie bij Ajax.

“Belachelijk dat Henk ten Cate er nu als ‘schuldige’ uitkomt in de huidige malaise,” vertelt de keuzeheer tegenover het weekblad. “Er zijn twee dragende spelers vertrokken, waarvan de belangrijkste vlak voor de competitiestart. Met het verlies van Wesley Sneijder lever je dertig procent van je voetballende vermogen in. Die jongen heeft het vorig seizoen fenomenaal gedaan. Ryan Babel is ook nog vertrokken en Edgar Davids raakte geblesseerd; tel uit je verlies.”

“Als club had Ajax heel duidelijk naar buiten toe moeten communiceren dat de doelstelling naar beneden was bijgesteld. Maar ik heb daar helemaal niets ‘officieels’ over gehoord! Men laat het gebeuren dat alle pijlen op de trainer worden afgeschoten. Die is weer de lul. Ten Cate had veel meer krediet verdiend en had veel meer uit de wind gezet moeten worden.”

“Als er vanuit de clubleiding wordt besloten om de beste speler te verkopen, dan moet die de verantwoording nemen voor een minder seizoen. Maar nee hoor, de trainer wordt weer afgezeken en de clubleiding kan weer vrolijk opnieuw beginnen”, aldus Beenhakker.

Related posts