Tijd voor ingrijpende veranderingen!: Jaakke en Fontein moeten oprotten!

Het was duidelijk dat Henk ten Cate geen toekomst meer had bij Ajax. Binnen 9 jaar neemt de zesde trainer vroegtijdig afscheid van onze club. Met het vertrek van Ten Cate is de kern van het probleem natuurlijk niet opgelost. Het vertrek van een trainer is vaak het offer wat wordt gebracht om het ‘echte’ probleem te verbloemen. Maar het ‘echte’ probleem wordt vervolgens niet aangepakt. Nieuwe trainer aanstellen en we gaan met z’n allen weer vrolijk verder. Maar wat heeft ons dat de afgelopen 9 jaar opgeleverd ? Hoe staat ‘onze’ club er anno 2007 voor ?

Een trieste constatering voor iedereen die Ajax lief is. De sfeer binnen de club is te snijden. Dit heeft een negatieve invloed op de spelersgroep, maar ook op de jeugdspelers op De Toekomst.

De supporters, de clubmensen, de media; iedereen ziet dat het huidige beleid van onze club al jaren weinig positiefs heeft opgeleverd. Daarmee kunnen wij nu goed onderbouwd stellen, dat de beleidsbepalers binnen onze club hebben gefaald.

De AFCA Supportersclub is dan ook van mening, dat voorzitter John Jaakke en algemeen directeur Maarten Fontein de eer aan hun zelf moeten houden. Doen zij dat niet, dan hopen wij dat de ledenraad van Ajax deze beslissing neemt in het belang van onze club.

Er zal een nieuwe frisse wind moeten gaan waaien door de club, met de juiste mensen op de juiste plek. Het negatieve moet weer plaats gaan maken voor het positieve. Dit kan alleen door ingrijpende veranderingen door te voeren, anders blijven we vervallen in het oude.

Het wit-rood-witte hart moet weer gaan kloppen binnen onze club !

Of zoals Cruijff het zegt in zijn wekelijkse column in De Telegraaf: ,,Ook voor Ajax geldt dat het helemaal terug naar af moet. (…) Jarenlang werden de scheuren steeds bepleisterd, maar als je de fundering niet in orde maakt, dan blijft de boel scheuren. Helaas is dat Ajax nu overkomen.’’

Bron: AfcaSupportersclub

Related posts