Van Geel voelt zich in de zeik gezet door Ten Cate: Tijdelijke opvolger uit eigen huis

Het vertrek van Henk ten Cate is een grote teleurstelling voor Martin van Geel. Vooral de manier waaarop Ten Cate gehandeld heeft is waardeloos, aldus de Technich directeur. “We zijn voor een voldongen feit gesteld”, stelt Van Geel. “Chelsea heeft Henk achter onze rug om benaderd en hij is zonder ons medeweten naar Londen gegaan om met ze te praten. Vorige week dinsdag heeft Henk ons daarover ingelicht. Ik denk niet dat het zo hoort. Dit komt ons heel slecht uit, wat ons betreft hadden we het seizoen met Henk afgemaakt. Maar Henk liet blijken liever vandaag dan morgen weg te gaan.”

“Twee dagen later speelden we tegen Dinamo Zagreb. Ik weet niet of de onrust rond Ten Cate de uitslag van de wedstrijden tegen Dinamo Zagreb en Sparta nadelig heeft beïnvloed. Dat kan je nooit bewijzen. Ik weet wel dat het nakende vertrek van Ten Cate ook een belangrijk onderwerp in de spelersgroep was.”

De anderhalf jaar van Ten Cate in de Amsterdam ArenA beschrijft Van Geel als ‘deels geslaagd’. “Internationaal is het niet goed gegaan, maar Henk heeft passie gebracht. Ajax is ontegenzeggelijk beter gaan voetballen dan de periode daarvoor, is meer goals gaan scoren en heeft er iets minder tegen gekregen. Vandaar dat we ons hadden voorgenomen om in de winter te gaan brainstormen of we met Ten Cate door zouden gaan of niet.”

Opvolger
De Amsterdammers zullen een tijdelijke opvolger aanstellen. “Ik ga niet op namen in, maar we zoeken het voor de korte termijn in eigen huis. Voor de lange termijn willen we de best denkbare trainer. Ik ga nooit naar spelers toe om te vragen welke trainer ze willen, dat heb ik nog nooit gedaan. Spelers hebben een eigen belang, ik dien het algemeen belang.”

Related posts