Cruijff: Ajax moet weer vanaf de grond worden opgebouwd

Johan Cruijff laat zich in zijn wekelijkse column in De Telegraaf uit over de problemen bij Ajax. Volgens Nederlands beste voetballer aller tijden zit het al jarenlang niet goed bij de Amsterdamse club. Ook betwist Cruijff dat hij als adviseur aan Ajax verbonden is. In detail treden over de onrust in De Arena doet het erelid liever niet.

“Ik lees en hoor weer te pas en te onpas dat ik adviseur van de club ben”, aldus Cruijff in zijn column. “Laat ik het zo stellen, er worden soms dingen aan me gevraagd, maar er worden vaak ook dingen niet aan me gevraagd. Ik ben daarom geen adviseur, maar iemand die kennissen en vrienden met vragen antwoord geeft. Ook voor Ajax geldt dat het helemaal terug naar af moet. In detail treden heeft geen zin, omdat als de club de huidige problemen echt wil oplossen, alles weer van onderaf moet worden opgebouwd.”

‘Nummer 14’ sluit af met een Cruijffiaanse wijsheid. “Jarenlang werden de scheuren steeds bepleisterd, maar als je de fundering niet in orde maakt, dan blijft de boel scheuren. Helaas is Ajax dat nu overkomen.”

Related posts