Ten Cate: ‘We hebben al aan de doelstelling: ‘Eens in 2 jaar meedoen om kampioenschap’ voldaan’

Henk ten Cate is zich flink in aan het indekken. Hij ziet de toekomst kennelijk met twijfel tegemoet. Veel anders was niet te concluderen uit de woorden van de coach tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag. Om zijn relaas kracht bij te zetten had hij de lijst met geblesseerden, negen in totaal, meegenomen. “Op dit moment hebben we gewoon geen volwaardige selectie.”

Jaap Stam, Thomas Vermaelen, Edgar Davids, Kennedy Bakircioglü, Laurent Delorge, Nicolae Mitea en Leonardo zitten in de Amsterdamse ziekenboeg. “Bij andere clubs wordt moord en brand geschreeuwd als ze één speler missen, wij missen er negen”, vervolgde Ten Cate zijn klaagzang. “We hebben veel problemen en toch staan we bovenaan. Ook winnen we van Dinamo Zagreb. De ploeg verdient meer krediet. En ik ga er wel voor liggen als het moet, want de spelers doen hun stinkende best.” Volgens de Amsterdamse trainer zijn de kansen van Ajax op de landstitel momenteel gering. “Ajax moet één keer in de twee jaar meedoen om het kampioenschap. Nou, daar hebben we vorig seizoen aan voldaan.”

Verdraaien van doelstellingen
Ja lekker Henk, zo lusten we er nog wel een. Even de doelstelling die er lag: Eens in de twee jaar kampioen worden, ombouwen naar ‘ meedoen om het kampioenschap’ en dat had je nog niet eens aan jezelf te danken maar aan de inzinking die P$v had in de tweede seizoenshelft vorig jaar. Bij zijn komst vorig seizoen zeiden Ten Cate en Van Geel het volgende: ‘Kampioen van Nederland worden, dat is weer de doelstelling van Ajax. Voetballend vermogen, snel balbezit en de helft van de tegenstander wordt de basis waar Ajax dit jaar op gaat spelen’ (zie bericht). Ten Cate past kennelijk net zo snel zijn doelstellingen aan als zijn opstelling! Wat dan eigenlijk betreft de doelstelling om structureel tot de top 16 van Europa te behoren? Daar hoor je Henkie niet over! En dat de spelers hun stinkende best doen: Dat is toch het minimale wat je mag verwachten van een prof en daar worden ze verdomme ook stinkend goed voor betaald!!

Niet zeuren
We hebben onderhand onze buik vol van je. Smoesjes voor blamages tegen amateurs, vage excuses, het verdraaien van doelstellingen….goed bezig Henk!! Je bent een topper; je hebt voldaan aan alle eisen! We zijn trots op je! We moeten trouwens natuurlijk gewoon ook niet zeuren natuurlijk; tenslotte zijn we veel te kritisch in Amsterdam en hebben we zelfs twee wedstrijden gratis gekregen van jullie! Nee hoor Henkie; je bent een echte topper! Als je nou slim bent teken je één jaar bij; dan voldoe je volgend jaar ook mooi altijd al aan de eis eens in de 2 jaar meedoen om de titel. Moet je opvolger het het jaar erop maar lekker opknappen, maar jij hebt dan in ieder geval je best weer gedaan!!

Related posts