Ajax in 3e ronde KNVB-beker thuis tegen SC Heerenveen

De loting voor de 3e ronde van de KNVB-beker (nog 32 clubs, dus 16 wedstrijden) heeft Ajax gekoppeld aan SC Heerenveen. Ajax speelt thuis in de eigen Amsterdam ArenA. De speeldata voor de derde ronde zijn 30 en 31 oktober en 1 november. De exacte datum voor Ajax-Heerenveen zal later bekend worden gemaakt.

Het echte beker-gevoel is weer helemaal terug. Nadat de KNVB jarenlang de loting kunstmatig stuurde via plaatsingslijstjes en vrijlotingen is het nu weer gewoon: alle ballen in een bak en loten! Wat is er mooier dan dat een kleine club door wat geluk en hier en daar een stuntje, zomaar kan doordringen tot de kwartfinales of zelfs verder. De eerste vruchten werpt het al af: Na het administratieve geblunder dat p$v de kop kostte verslikte AZ zich in Leeuwarden tegen Cambuur (1-0) en maakt hun slogan ‘ geen historie-geen toekomst’ dus weer helemaal waar!

Een ding is zeker: p$v wint niet de beker!
Van Gaal; geen beker en geen schaal!

De volledige loting:
ADO Den Haag – Jong sc Heerenveen
Heracles Almelo – FC Omniworld
MVV – FC Dordrecht
Feyenoord – FC Groningen
Fortuna Sittard – FC Den Bosch
FC Zwolle – Go Ahead Eagles
Cambuur Leeuwarden – Excelsior
FC Eindhoven – HFC Haarlem
De Treffers – NEC
Deurne – UNA
HHC Hardenberg – AGOVV Apeldoorn
Groene Ster – Quick Boys
Roda JC – De Graafschap
Sparta – NAC Breda
Ajax – sc Heerenveen
RKC Waalwijk – BV Veendam

Related posts