Kluivert: ‘Wat Urzaiz kan, kan ik ook…..en meer!’

Onlangs trainde Patrick Kluivert mee met Jong Ajax omdat hij nog geen nieuwe club gevonden had. Het was slechts van korte duur want het Franse Lille meldde zich binnen enkele dagen en Kluivert vertrok weer. Kluivert probeerde tijdens zijn verblijf op de Toekomst de Ajax-jonkies zoveel mogelijk mee te geven. Zelf sloeg Kluivert het tweede elftal over. Stiekum hoopte ‘Patje’ op een contract bij zijn jeugdliefde maar de technische staf van Ajax hield de oogkleppen weer eens op. Het blijft onbegrijpelijk dat men deze ras-Ajacied opnieuw, net als vorig seizoen toen hij noodgedwongen naar psv verhuisde, geen kans gaf. Nee, men haalde liever een Spanjaard die duidelijk zichtbaar op zijn laatste benen loopt en de motoriek heeft van een 80-jarige; Urzaiz. Ook Kluivert zag het met lede ogen aan, getuige zijn reactie: ,,Wat Urzaiz kan, kan ik ook. En meer”.’ Verder wilde ‘de man van Wenen’ en topscorer van Oranje allertijden er maar geen woorden aan vuil maken.

.

Related posts