Bericht over vechtpartij tijdens Qbase onzin

Zaterdag werd er een bericht via de NOS de wereld ingeslingerd over een veldslag tussen Ajax- en feyenoordfans tijdens het Housefeest Qbase op het vliegveld Niederrein net over de grens. Naar nu blijkt was dit weer eens een enorm sensatie bericht wat nergens op gebasseerd was. De Duitse politie in Kleef is gisteren plat gebeld door Nederlandse media die weer een sappig verhaal zagen over de vermeende veldslag. De Duitse politie zegt niet erg gelukkig te zijn met de actie van de NOS; „Waar de media het nieuws over een veldslag vandaan hebben, weet ik niet. Er zijn wel supporters gesignaleerd, maar volgens mij alleen van feyenoord en die zijn zondag weer keurig naar huis gegaan.”

In de eerdere berichten rond de vermeende veldslag werd vermeld dat het om 80 Ajacieden zou gaan en 40 kakkerlakken, wat de bron van het bericht van de NOS is zal wel weer duister blijven, de NOS heeft inmiddels erkent dat het bericht onjuist was.

Diverse media konden het niet laten direct te refereren naar het Beverwijk-incident tien jaar geleden. Wij roepen de NOS op een rectificatie te plaatsen. Wederom worden voetbal supporters zwart gemaakt zonder dat daar aanleiding voor is!!!!

Mochten meer mensen zich geroepen voelen kan er op de volgende adressen geklaagd worden:

NOS: Nederlandse Omroep Stichting
t.a.v. Publieksvoorlichting
Postbus 26600
1202 JT Hilversum
telefoonnummer: 035 – 6779222
Email adres: nosbinnenland@nos.nl

Related posts